Menadžerskoj agenciji prodana prava

Borcu i Danilović i pare

Saga Danilović dobila je konačan epilog! Naime, uprava FK Borac postigla je dogovor sa jednom poznatom menadžerskom agencijom o prodaji prava na Vladana Danilovića.

Borac će u narednih nekoliko dana inkasirati 100.000 eura „kapare“ a Vladan Danilović će do ljeta ostati u crveno – plavom dresu. Agencija se takođe obavezala da u tom periodu na sebe preuzme isplatu svih prinadležnosti prema Daniloviću.

Preostalih 150.000 eura na račun kluba leći će takođe na ljeto, a kako se navodi na zvaničnoj stranici crveno-bijelih, klub iz Platonove ulice takođe ima prava na 10% od sljedećeg Danilovićevog transfera.

Treba reći i to da je su čelnici Borca odbili ponude Olimpije, Crvene zvezde i još nekih klubova, koje nisu bile zadovoljavajuće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će ovih 100.000 eura iskoristiti da riješi pitanje licence, isplati radnu zajednicu i omladinsku školu.

U konačnici, transfer Vladana Danilovića biće jedna od najvećih Borčevih prodaja, a i jedan od najznačajnijih transfera u BiH u poslednjih nekoliko godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.