Belgijanac igra u životnoj formi

Guaridola: De Bruyne je zaslužio Zlatnu loptu

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da je Kevin De Bruyne zreo za osvajanje Zlatne lopte.

City je nastavio da dominira u Premier ligi i da juriša prema tituli, koja je sada skoro pa završena stvar, pošto je Manchester United sinoć poražen u Newcastleu s 1:0.

Jedan od ključnih igrača Cityja je De Bruyne, rekorder po broju asistencija, glava i rep u igri Građana. Dvadesetšestogodišnjak je dao 11 golova uz 18 asistencija na svim takmičenja u ovoj sezoni.

"Nije samo u ovoj utakmici briljirao s asistencijama, on to radi kroz čitavu sezonu i teško je naći nekoga boljeg od njega u Evropi trenutno. Ali, da biste osvojili Zlatnu loptu morate osvojiti naslove, mnogo njih, posebno Ligu prvaka. Ukoliko to ne uspijete, teško da možete biti i nominovani za ovu nagradu", rekao je Guardiola.

Od trenutka kada je u ljeto 2012. godine debitovao za Werder, De Bruyne je sakupio čak 77 asistencija, više i od Lea Messija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.