Građanima je bilo dosta, traže promjenu pravila

Nakon niza bezobzirnih startova protivničkih fudbalera

Građanima je bilo dosta, traže promjenu pravila

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je prije nekoliko dana zatražio više zaštite za svoje igrače nakon povrede Leroyja Sanea, a sada je klub odlučio krenuti u incijativu i razgovore sa sudijama kako bi došlo do promjene pravila u Premier ligi.

Manchester City će tako predvoditi kampanju čiji je cilj okončati "epidemiju" pogibeljnih startova na terenima Premier lige, dok je na vrhu liste prioriteta Građana svakako promjena jednog, prema njima, zastarjelog pravila.

Naime, radi se o pravilu koje "štiti" fudbalera od FA "video panela" i naknadnih kazni u slučaju da je njegov start sankcionisan kartonom, pošto se smatra da je u tom slučaju jasno da je arbitar na terenu vidio prekršaj i da nema potrebe za dodatnom analizom.

Iz Manchester Cityja su odlučili uputiti i zvanično pismo Mikeu Rileyju, prvom čovjeku engleske sudijske organizacije (PGMOL), u kojem zahtijevaju sastanak nakon niza grubih startova protivničkih igrača, od kojih je jedan svakako i onaj koji je udaljio Leroyja Sanea od terena na duži period.

Pep Guardiola se, navodno, želi što prije sastati sa Rileyjem kako bi razgovarali o ovom pitanju, a iz kluba poručuju da žele bolju zaštitu za sve fudbalere, a ne samo članove svoje ekipe.

Podsjetimo, Guardiola je bio izuzetno ljut nakon startova nad Kevinom De Bruyneom, Saneom i Brahimom Diazom, a njegovom instistiranju na boljoj zaštiti su se pridružili i pojedini igrači.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Cityja tako smatra da je samo pitanje vrmena kada će se okončati karijera nekoga od fudbalera zbog grubog starta, te zbog toga poziva čelnike engleskog fudbala da pooštre pravila.

Treba istaći da se start Cardiffovog Joea Benneta nad Saneom nije prelgedao na video panelu jer je ovaj fudbaler upisan u bilježnicu Leea Masona, a isti slučaj je bio i sa "nasrtanjem" Matta Philippsa na Diaza, za koje je fudbaler West Broma kažnjen žutim kartonom iako je usporeni snimak pokazao da se, neosporno, radilo o prekršaju za isključenje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi