Foto: GNK Dinamo

Još jedan reprezentativac BiH na Maksimiru

Zvanično: Luka Menalo potpisao za Dinamo! · Zvanično

Novopečeni "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo (22) od danas je i zvanično novi član Dinama iz Zagreba.

Talentovani Menalo se već neko vrijeme spominjao kao novi igrač "modrih", a u utorak u večernjim satima zagrebački klub je putem zvanične stranice potvrdio da je transfer realiziran.

"Drago mi je što sam potpisao ugovor za Dinamo. To je velik korak i poticaj za moju karijeru i silno se veselim početku priprema za sljedeću sezonu i dolasku u Zagreb. Svjestan sam očekivanja kluba i navijača Dinama i mogu obećati kako ću dati sve od sebe da ih ispunim," rekao je Menalo.

Bh. fudbaler se Dinamu obavezao na petogodišnju vjernost, a svom novom klubu će se priključiti tek na kraju sezone, budući da će u narednim mjesecima ostati član Širokog Brijega kao posuđen igrač.

Menalo je odavno bio želja Dinama, čiji su ga predstavnici u nekoliko navrata gledali na djelu, a kartu u jednom smjeru za Maksimir ovjerio je igrama na američkoj turneji u dresu reprezentacije BiH.

U ovoj sezoni Menalo je za Široki Brijeg odigrao 17 utakmica na kojima je postigao devet pogodaka, a tome je dodao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.