Cvitanović o Hajroviću: Treba biti realan, svakom igraču treba prilagodba

Debitovao protiv Osijeka

Cvitanović o Hajroviću: Treba biti realan, svakom igraču treba prilagodba

Samir Mlaćo

Zagrebački Dinamo nastavak sezone u 1.HNL otvorio je gostujućom pobjedom nad Osijek. Modri su bili veoma efikasni, te pružili sjajnu partiju, a istakao se sa dva pogotka Arijan Ademi. 

Priliku u ovom meču dobio je i bh. reprezentativac Izet Hajrović koji je u zimskom prelaznom roku pojačao Modre.

"On nam se zadnji priključio, evo već je dobio prigodu. Tako se postavila igra, Osijek se otvorio, pa je bilo prostora prema naprijed, posebice za njegovu brzinu. No, treba biti realan, svakom igraču bez obzira na kvalitetu ili ime treba prilagodba, a njegov nastup je bio put ka šta boljoj aklimatizaciji. Želio sam da osjeti HNL, svoje suigrače, svoju momčad, ali i suparnike", kazao je trener Dinama Mario Cvitanović.

Hajrović je u igru ušao u 71. minuti mjesto Olma.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi