Ponude su za Pjanića stizale sa svih strana (Foto: EPA)

Poprilično nevjerovatan podatak

"Roma je 2013. godine prodala Pjanića, ali transfer nisu smjeli dovršiti"

M. Šljivak

Miralem Pjanić napustio je Romu 2016. godine. Prešao je veznjak reprezentacije BiH u redove torinskog Juventusa za nešto više od 30 miliona eura, ali je redove Vučice umalo napustio i mnogo ranije.

Kolumnista Alessandro Austini govorio je za Romin radio i otkrio je poprilično nevjerovatan podatak. Miralem Pjanić je 2013. godine bio na vratima Atletico Madrida. Transfer je dogovoren, ali su se u rukovodstvu Rome u posljednji čas predomislili.

"Roma je 2013. godine prodala Pjanića Atleticu iz Madrida i željeli su potom dovesti Christiana Eriksena. Transfer nije završen zbog navijača i okoline. Oni ne bi lako prihvatili prodaju Pjanića jer su ranije izgubili Lamelu i Marquinhosa i klub je na kraju odustao. Nisu ga smjeli prodati", tvrdi Austini.

Pjanić je odigrao još tri godine u dresu rimskog kluba. Igrao je jako dobro, te je 2016. godine konačno dogovorio veliki transfer u Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Starom damom iz Torina je odmah osvojio i naslov prvaka kojeg će ove sezone pokušati i odbraniti.

Također, sam Pjanić je jučer priznao kako je pored ponude Juventusa imao i ponude iz Engleske od Arsenala i Tottenhama, ali je odlučio da obuče dres Bianconera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.