47 dječaka putuje u Zagreb

Mladi nogometaši iz BiH na najvećem hrvatskom derbiju

Samir Mlaćo

Mladi nogometaši NK Bubamara Travnik, NK Sport Prevent Bugojno i HNK Kupres boravit će u danima vikenda u Zagrebu gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz zagrebačkog Dinama, ali i imati priliku uživo gledati derbi Dinama i Hajduka koji se igra u nedjelju. 

Ukupno 47 dječaka ova tri kluba u subotu ujutru putuje u Zagreb, a radi se o dječacima rođenih 2003 i 2004. godine, tačnije pionirima.

U Zagrebu će usavršavati svoje nogometno znanje, steći nova iskustva i prijatelje, a radi se ustvari o početku saradnje i najavi kampa GNK Dinamo Zagreb koji će se od 02. do 05. kolovoza održati na Kupresu. Radi se o kampu za djecu od 7 do 16 godina, a najbolji će imati priliku nešto kasnije i trenirati sa Dinamom u Zagrebu.

"Naš fokus je na mladim igračima, tačnije omladinskom pogonu. Želimo što više djece koja će uz kvalitetan rad biti sjajni ljudi i kvalitetni igrači. Da kvalitetan rad prepoznaju oni koji to trebaju pokazuje i poziv u reprezentaciju BiH našem članu Ivi Šariću na jedno od reprezentativnih okupljanja. Vjerujemo da će kamp opravdati povjerenje te da će svi uživati u kvalitetnim treninzima, utakmicama, te druženju", kazao je za SportSport.ba predsjednik HNK Kupres Mirko Ćaleta, ujedno i tehnički organizator kampa.

Ćaleta je potvrdio da je za sada povrđeno da će promotori kampa biti Vlatko Glavaš, prvi kapiten nogometne reprezentacije BiH, te kasnije i trener reprezentacije, te Danijel Krivić, bivši nogometaš Dinama, a očekuje se još nekoliko veoma zvučnih imena.

Generalni pokrovitelj Kampa će biti fondacija Idriz Jakupović, a organizatori pripremaju veliki broj iznenađenje za sve posjetice i učesnike kampa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.