UEFA-ina rang lista: Vjerovali ili ne, Partizan ispred velikog Intera

Odlični rezultati klubova iz regiona su uticali na njihov plasman

UEFA-ina rang lista: Vjerovali ili ne, Partizan ispred velikog Intera

Beogradski "vječiti rivali" Crvena zvezda i Partizan su uspjeli izboriti "evropsko proljeće". A njihov plasman u nokaut fazu Lige Evrope je drastično uticao i na ukupno rangiranje u okviru UEFA-ine liste najboljih klubova na Starom kontinentu.

Crvena zvezda je u utorak remizirala sa moskovskim CSKA u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope, dok će Partizan večeras, nešto kasnije, ugostiti Plzen.

Međutim, dobre igre iz prvog dijela tekuće sezone su uvjetovale veliki skok Crvene zvezde i Partizana na UEFA-inoj listi. Tako je Partizan sezonu počeo na 121. mjestu, dok je sada 80. Sa druge strane Zvezda je početak sezone dočekala na 195. mjestu, da bi do februara napredovala do 116. mjesta.

Pomalo nevjerovatno zvuči činjenica da je sada Partizan ispred italijanskog velikana Intera koji se nalazi na 82. poziciji. "Crno-bijeli" su osim Intera iza sebe ostavili veliki broj ekipa iz liga petice, poput Southamptona, West Hama, Swanseaja, Atalante, Torina, Udinesea ili Leipziga.

Crvena zvezda je velikim skokom od početka sezone preskočila, između ostalih, Bordeaux, Lille, Bašakšehir i Rosenborg.

Najbolje plasirani klub iz regiona na ovoj listi je svakako slovanački Maribor, ovoesezonski učesnik grupne faze Lige prvaka, koji se nalazi na 62. mjestu, dok odlično stoje i hrvatski klubovi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tako zagrebački Dinamo zauzima 77. poziciju, dok je Rijeka 85. Hajduk je 193. ekipa u Evropi.

Klubovi iz BiH i dalje kotiraju dosta lišije od vodećih ekipa iz regiona. Najbolje plasirani je aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski koji se nalazi na 257. mjestu. FK Sarajevo zauzima 293. poziciju, a Željezničar 298. Široki Brijeg je 325., Sloboda i Radnik dijele 382. mjesto, dok je Olimpik dva mjesta ispod.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi