Foto: EPA

Real brani trofej

Dončić i društvo ponovo u finalu Kupa Kralja

Midhat Šljivak

Madridski Real plasirao se u finale Kupa Kralja. U polufinalu završnog turnira koji se igra na Kanarskim Ostrvima Kraljevi su lagano pobijedili Tenerife rezultatom 59:77.

Tenerife su bolje ušle u meč. Prvi period su riješili u svoju korist 19:11, ali zatim Kraljevi preuzimaju utakmicu u svoje ruke.

Imali su košarkaši Tenerifa doduše prednost na poluvremenu (38:37), ali je bilo vidljivo da Real polako pali motore.

Nastavak meča potpuno je pripao timu iz Madrida. Lagano su slomili večerašnjeg rivala i na kraju su slavili pobjedu od 18 poena razlike.

Kraljeve je do trijumfa vodio Luka Dončić sa 17 poena, Carroll je dodao 14, a Thompkins 13 poena. U poraženom timu Fran Vazquez je ubacio 16 koševa.

Real će tako imati šansu da odbrani titulu, a protivnika čekaju iz duela Barcelone i Gran Canarije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.