Dončić brojao do 27, ali Real ipak izgubio od Olympiakosa

Euroliga

Dončić brojao do 27, ali Real ipak izgubio od Olympiakosa

E. Škorić

Košarkaši Olympiakosa su u derbiju 22. kola Eurolige gostovali u Madridu, pa su u sjajnom meču slavili sa 80:79.

Očekivano dobar meč bivših prvaka Evrope i pobjeda Olympiakosa u tijesnoj završnici nakon što je Realov posljednji napad, predvođen Lukom Dončićem, zakazao.

Grci su vodili 21:20 nakon prve četvrtine, a na poluvremenu su lakše disali, jer je bilo plus šest (45:39).

Olympiakos je i u trećoj dionici bio konstantno u prednosti, no u zadnjih 10 minuta Real uspijeva da preokrene i da povede i šest razlike, ali u završnici ostaje bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ni sjajni Luka Dončić sa 27 poena nije uspio spasiti poraza Real, baš kao niti Trey Thompkins sa 20 poena.

Georgios Printezis je bio junak crveno-bijelih sa 21 poenom i šest skokova, dok je Kyle Wiltjer ubacio 12, a Janis Strelnieks 11 poena, dok je Nikola Milutinov imao učinak od 12 skokova i osam poena. Zanimljivo da Vasilis Spanoulis nije ubacio nijedan poen za grčki tim.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi