Real prekasno "upalio motore", CSKA upisao sigurnu pobjedu

Euroliga, 21. kolo

Real prekasno "upalio motore", CSKA upisao sigurnu pobjedu

Moskovski CSKA je na svom terenu ugostio Real Madrid u utakmici 21. kola Eurolige i na kraju slavio pobjedu rezultatom 93:87.

Domaći su odlično otvorili susret i sa čak 22 poena razlike riješili prvu četvrtinu u svoju korist (33:11). Drugi period je donio nešto bolju igru Reala, ali Madriđani nisu uspjeli smanjiti razliku do odlaska na odmor, pa su domaći prvo poluvrijeme dobili rezultatom 54:31.

Real je, ipak, puno bolje igrao u drugom poluvremenu, pa je poloako topio prednost CSKA. Tako je polovinom zadnje dionice Real smanjio deficit na "pristojnih" osam poena razlike. Ipak, čini se da su gosti prekasno progirali, pa je CSKA bez većih problema priveo susret kraju i slavio sigurnu pobjedu.

Moskovljane je predvodio Sergio Rodriguez sa 18 poena, dok je dva manje ubacio Cory Higgins.

Kada je u pitanju Real još jednu sjajnu partiju je pružio Luka Dončić koji je susret zavrđio sa 21 poenom. Jaycee Carroll je dodao 16.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugoj utakmici koja je počela u 18:00 sati euroligaški fenjeraš Anadolu Efes je uspio savladati Valenciju na svom parketu sa 82:66.

Domaćine je do pobjede predvodio sjajni Errick McCollum sa 24 poena, dok je odličnu partiju pružio i Bryant Dunston koji je susret završio sa 18 poena na svom kontu. Kod Valencije se istakao Erick Green sa 18 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi