Francuz otkrio

Wenger: Guardiola je želio da igra za Arsenal

Edmir Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger prisjetio se kako mu je na noge dolazio Pep Guardiola.

Wenger je u intervjuu za BeIN Sport kazao kako je Guardiola, danas uspješni menadžer, svojevremeno dolazio da igra u Arsenal.

"Pep je odličan menadžer, ima sjajnu viziju igre, veliki stav i dobru filozofiju. Čak i ako ne pobjeđuje, zaslužuje veliko poštovanje", rekao je Wenger, pa je dodao:

"U prošlosti smo više puta razgovarali. On je želio da igra za Arsenal, ali taj transfer se nikada nije dogodeio".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep je u karijeri igrao za Barcelonu, Bresciju, Romu, Al Ahlyju... Kao menadžer se proslavio vodeći Barcelonu, Bayern i danas Manchester City.

Po mnogima je katalonski stručnjak trenutno pobornik najofanzivnijeg mogućeg nogometa, što je demonstrirao ove sezone na klupi Cityja, koji djeluje nezaustavljivo pod njegovom palicom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.