Tri boda na teškom gostovanju

Reusova majstorija i raspoloženi Burki za veliku pobjedu Borussije

Borussia Dortmund je večeras na gostujućem terenu savladala Borussiju iz Monchengladbacha sa 1:0 i tako stigla do velika tri boda na teškom gostovanju.

Jedini gol na utakmici viđen je u 32. minuti kada je Marco Reus majstorski pogodio za vodstvo Dortmunda od 1:0. Za kapitena Milionera je ovo bio prvi gol u Bundesligi ove sezone u tek drugom nastupu.

Nakon toga, domaći tim je krenuo ofanzivno ka golu protivnika i pravo je čudo šta su sve promašivali fudbaleri Gladbacha. Na golu Borussije iz Dortmunda briljirao je Burki, koji možda zaslužuje i epitet igrača utakmice.

Borussia je ovom pobjedom ponovo izbila na drugo mjesto na tabeli Bundeslige sa 40 bodova, čak 19 manje od vodećeg Bayerna. Monchengladbach jena 10. mjestusa 31 bodom i ovo mu je bio već četvrti poraz u nizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.