Arsenal i Milan lagano, čudesni Batshuayi, veliki preokret u Nici
Mladi napadač Cutrone ponovo je Rossonere vodio do trijumfa (Foto: EPA)

Evropska liga, 1/16 finala

Arsenal i Milan lagano, čudesni Batshuayi, veliki preokret u Nici

M. Šljivak

Još sedam utakmica odigrano je večeras u šesnaestini finala Lige prvaka, a sigurne pobjede su upisale ekipe Arsenala i Milana. Naravno, i u ostalim duelima je bilo dosta uzbuđenja i veliki broj pogodaka.

Arsenal je kao gost pobijedio švedski Ostersunds sa 0:3. Lagano je tim Arsenea Wengera završio posao u ovom meču i nema dileme koji tim će proći dalje. Golove za Topnike postigli su Monreal, Papagiannopoulos (autogol), te Ozil.

Milan je sa 0:3 slavio na gostovanju u Bugarskoj kod Ludogoretsa. Rossoneri su bili bolji tim, imali su više od igre i na kraju su zasluženo pobijedili.

Poveli su u finišu prvog poluvremena. U 45. minuti pogađa Cutrone za prednost od 0:1. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 64. minuti kada italijanski velikan stiže do drugog gola. Cutrone je iznudio penal, odgovornost preuzima Rodriguez i pogađa za 0:2. Konačnih 0:3 postavio je Fabio Borini u nadoknadi meča.

Michy Batshuayi spasio je Borussiju u Dortmundu protiv Atalante. Meč je završen pobjedom domaćeg tima rezultatom 3:2, a junak je bio Michy Batshuayi

Schurrle je Milionerima donio prednost golom u 30. minuti meča, ali gosti iz Bergama sa dva gola Iličića u nastavku dolaze do preokreta i vodstva od 1:2. Ipak, u 65. minuti Michy Batshuayi sjajno pogodio za 2:2, da bi isti igrač u nadoknadi meča pogodio za pobjedu domaćeg tima od 3:2.

Veliki preokret napravila je moskovska Lokomotiva na gostovanju kod Nice (2:3). Imali su domaći golovima Balotellija prednost od 0:2, ali je Manuel Fernandes hat-trickom došli do preokreta i pobjede u ovom meču.

Marseille je sa 3:0 savladao Bragu, Real Sociedad je remizirao protiv Salzburga (2:2), dok je Athletic Bilbao pobijedio Spartak u Moskvi sa 3:2.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Borussia - Atalanta 3:2
Ludogorets - Milan 0:3
Marseille - Braga 3:0
Nice - Lokomotiv 2:3
Ostersund - Arsenal 0:3
Real Sociedad - Salzburg 2:2
Spartak - Athletic Bilbao 1:3

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi