Zadovoljstvo na licu trenera Širokog Brijega

Sablić: Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija

S. Mlaćo

Široki Brijeg je u derbiju 19. kola Premijer lige BiH sa 2:1 savladao FK Sarajevo. Sarajevo je prvo povelo, ali tim sa Pecare se nije predavao i na kraju je napravio preokret.

Strijelci za Široki Brijeg bili su Menalo i J. Čorić. Ovom pobjedom Široki Brijeg je došao do treće pozicije i sada ima 38 osvojenih bodova.

"Čestitam ekipi, od prve minute smo bolje otvorili utakmicu i cijelo vrijeme bili agresivni. Zasluženo smo pobijedili, moglo je to možda biti i uvjerljivije. Protivnika kao što je Sarajeva treba znati pobijediti, a mi smo to danas i učinili. Potrošili smo se maksimalno, nedostajala su nam četiri igrača, ali igrali smo pametno i dali sve od sebe", kazao je na press konferenciji poslije meča šef struke Širokobriježana Goran Sablić.

Nove bodove Široki Brijeg će tražiti na gostovanju kod posljednjeplasiranog Viteza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.