Široki preokretom do pobjede nad Sarajevom
Halilović je postigao gol na debiju, ali to nije bilo dovoljno Bordo timu na Pecari

Bordo tim poveo, ali ostao bez bodova na Pecari

Široki preokretom do pobjede nad Sarajevom

M. Šljivak, foto: A. Balić

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su Sarajevo na Pecari rezultatom 2:1 u derbi susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki bolje ulazi u ovaj meč. Kontrolisali su igru od prve minute, ali nisu uspijevali da stvore nijednu ozbiljnu šansu pred golom gostiju iz Sarajeva.

Uvodnih 20-ak minuta nije ponudilo gotovo ništa. Sarajevo uspijeva da uspostavi terensku inicijativu, a u 28. minuti propuštaju veliku šansu. Nakon kornera, Anel Hebibović šutira prema golu Širokog, a loptu sa gol-linije izbacuje Dino Ćorić i spašava domaće.

Potom Široki ponovo preuzima teresku nadmoć. Imali su nekoliko opasnih napada po gol Sarajeva, a najveću šansu propušta Luka Menalo u 40. minuti. Izašao je sam pred Pavlovića koji mu skida zicer, da bi u nastavku akcije Ćorluka loše šutirao i propada velika šansa.

Na poluvrijeme se u derbiju kola otišlo sa nepopularnih 0:0, da bismo u nastavku meča ipak vidjeli golove.

Iako je Široki stvorio bolje šanse, Bordo tim u 64. minuti koristi svoju priliku. Nakon gužve u kaznenom prostoru, pogađa Emir Halilović na debiju za prednost od 0:1.

Ipak, samo tri minute kasnije domaći su poravnali. Luka Menalo skače najbolje nakon kornera i pogađa mrežu Pavlovića za 1:1.

Imalo je Sarajevo šansu preko Rahmanovića u 80. minuti da dođe do vodstva. Ipak, veznjak Bordo tima promašuje prazan gol, da bi samo minut kasnije stigla kazna. Josip Ćorić je iskoristio grešku odbrane gostiju i pogodio je usamljen u kaznenom prostoru za 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Široki je došao do velikog preokreta i važne pobjede pred nastavak sezone.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Široki - Sarajevo 2:1 (Menalo 67', J.Ćorić 81' / Halilović 64')

Široki: Bilobrk, Barišić, D.Ćorić, Baraban, Ćorluka, Menalo, J.Ćorić, Lončar, Bralić, Zlomislić, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Stanojević, Sarić, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Bekić, Šofranac, Adukor, Halilović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnauti
Bravo Siroki,..i jesu se digli.Lezi kuravo sarajevska.,
16 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi