Bh. teniser na teškom ispitu

Džumhur danas protiv Berdycha za polufinale Marseillea

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur danas će ponovo izaći na teren, ovog puta u meču četvrtfinala ATP turnira iz serije 250 u Marseilleu protiv Čeha Thomasa Berdycha.

Damir je na početku turnira u Marseilleu odigrao dva veoma čudna meča u kojima je pravio nevjerovatne preokrete i slavio pobjede. Ipak, danas slijedi veoma trežak ispit jer je protivnik 17. teniser svijeta.

Damir i Thomas su tokom karijera odigrali tri međusobna duela, a rezultat je 2:1 za češkog tenisera. Prvi susret odigrali su na Australian Openu 2014. godine kada je Berdych slavio sa 3:0, a drugi dvije godine kasnije u Dohi kada je Čeh bio bolji sa 2:0. Posljednji susret odigran je u Monte Carlu u aprilu 2016. godine kada je Džumhur bio bolji sa 2:1.

Kladionice prednost u ovom susretu daju češkom teniseru jer je kvota samo 1,30, dok je na pobjedu našeg Damira kvota 3,50. Susret bi trebao da počne u 15.30 sati, a pobjednika u polufinalu čeka bolji iz meča Julien Benneteau-Karen Khachanov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.