Berdych se provukao protiv Travaglije i zakazao duel sa Džumhurom
Foto: EPA

ATP Marseille

Berdych se provukao protiv Travaglije i zakazao duel sa Džumhurom

M. Šljivak

Čeh Tomaš Berdych plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu. On je večeras uz dosta muke savladao 129. igrača svijeta, Italijana Stefana Travagliju sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6 i 6:3.

Italijan je odigrao odličan meč, ali na kraju nije imao snage za veliku senzaciju. Set i po je odradio perfektno, ali je u važnim momentima pao.

Prvi set Italijan je dobio sa 7:5 uz oduzet servis u 11. gemu, da bi u drugom propustio veliku šansu za pobjedu. Uspio je stići zaostatak od 4:1 u ovom dijelu igre. Uveo je drugi set u tie-break, ali je tamo Berdych uspio da dobije drugi set sa 7:6 (7-4).

Češki teniser je sa boljom igrom nastavio u odlučujućem setu. Napravio je break u trećem gemu ovog dijela igre, a zatim ga je lagano i potvrdio za prednost od 3:1. Povratka italijanskom igraču nije bilo i Berdych je dobio treći set sa 6:3 za konačnu pobjedu od 2:1 u setovima.

Protivnik češkom teniseru u četvrtfinalu biće bh. teniser Damir Džumhur.

ATP Marseille, 2. kolo:

Berdych - Travaglia 2:1 (5:7, 7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi