Džumhur uz čudesan preokret do četvrtfinala u Marseilleu

Savladao Fabbiana sa 2:1 u setovima

Džumhur uz čudesan preokret do četvrtfinala u Marseilleu

E. Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu nakon što je danas u drugom kolu sa 2:1 u setovima bio bolji od italijanskog tenisera Thomasa Fabbiana.

Fabbiano, koji je 81. igrač svijeta, je mnogo bolje otvorio večerašnji meč i kod rezultata 2:1 uspio je da napravi break na Džumhurov servis i povede sa 3:1. Kada je italijanski teniser vodio sa 4:1 činilo se da je sve gotovo što se tiče prvog seta.

Međutim, Džumhur je onda zaigrao jako dobro, vratio je izgubljeni break i izjednačio na 4:4. Oba tenisera su nakon toga bila sigurna na svojim servisima i bilo je jasno da će se prvi set riješiti tek nakon tie-breaka. Tu se bolje snašao Fabbiano koji je uspio povesti sa 1:0 u setovima.

Drugi set Džumhur nije otvorio dobro jer je odmah izgubio servis, ali je već u narednom gemu uspio da vrati break i poravna na 1:1. U nastavku su Džumhur i Fabbiano bili sigurni na svojim servisima i bilo je jasno da će ponovo biti sve riješeno nakon tie-breaka.

Početak tie-breaka ponovo je donio izjednačenu borbu, ali je Fabbiano ponovo uspio da osvoji poen na Džumhurov servis i povede sa 5:4. Ipak, bh. teniser se ekspresno vratio i preokrene na 6:5 i na kraju poravna na 1:1 u setovima nakon što je slavio sa 9:7 u tie-breaku.

U trećem setu bilo je vidljivo da je italijanski teniser na izmaku snage i bilo je za očekivati da Džumhur brzo završi posao. Bh. teniser je stigao do prednosti od 4:1 i činilo se da je sve gotovo. Ipak, bh. teniser je napravio nekoliko loših poteza što je Fabbiano iskoristio i vratio se u potpunosti u meč.

Fabbiano je uspio da vrati svoj ritam i preokrene set u svoju korist kada je sa 4:1 došao do vodstva od 5:4. Džumhur je uspio da poravna na 5:5, ali je bio ljut na sebe što nije dotukao protivnika kada je imao šansu. Italijan je iskoristio Džumhurove greške u nastavku i došao je do tie-breaka iako je i sam vjerovao da je to nemoguće na početku trećeg seta.

Džumhur je gubio sa 5:0 u tie-breaku, ali je onda napravio čudesan preokret i uspio da preokrene na 7:5 i tako slavio u ovom meču sa 2:1 u setovima. Damir će u četvrtfinalu ATP turnira u Marseilleu igrati protiv boljeg iz meča Berdych - Travaglia.

ATP turnir Marseille, 2. kolo:

Fabbiano - Džumhur 1:2 (7:6, 6:7, 6:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi