Nevjerovatna godišnja plaća

Na Etihadu ne žele riskirati, Guardioli novi ugovor

Sudeći prema najsvježnijim informacijama iz britanskih medija, Pep Guardiola će još dugo biti na kormilu Manchester Cityja.

Iako 47-godišnjem Špancu ugovor sa Manchester Cityjem važi do ljeta sljedeće godine, šeik Mansour ne želi riskirati i već je Guardioli ponudio novi, znatno bogatiji ugovor kako bi ostao na Etihadu.

Guardiola je navodno pristao produžiti saradnju, a službeno potpisivanje ugovora koji će ga za engleski klub vezati do 2021. godine uslijedit će kada Španac osvoji svoj prvi trofej sa Manchester Cityjem. Prava prigoda će biti u subotu na Wembleyu kada se u finalu Carabao kupa susreću Manchester City i Arsenal.

Umjesto dosadašnjih 16 miliona funti, Guardiolina godišnja gaža će prema novom ugovoru iznositi nevjerovatnih 19,5 miliona funti.

Podsjećanja radi, Guardiola je u Manchester City stigao u ljeto 2016. godine naslijedivši Manuela Pellegrinija. Prethodno je vodio Bayern i Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.