United kupuje zvijezde, a već ima talenta koji bi mogao da igra važnu ulogu

Edmir Škorić

Tahith Chong je Unitedov wonderkid kome se predviđa bogata nogometna karijera.

Na prvu imate dojam da se radi o igraču koji neodoljivo podsjeća na Marouanea Fellainija, no u predstavljanju Chonga tamošnji The Sun tvrdi da ga s Fellainijem povezuje samo i isključivo frizura. Fellaini je potpuno drugačiji tip igrača od Tahitha.

Tahith je imao nezgodnu povredu koljena na početku profesionalne karijere, no ove sezone pruža dobre partije za Unitedov U-23 tim.

Iako ima samo 18 godina, već se povezuje s prvim timom i očekuje da u narednoj sezoni bude u ozbiljnim planovima Josea Mourinha, posebno sada kada će Portugalac napraviti rez i promijeniti dobar dio ekipe.

Ovaj krilni nogometaš ponikao je u Feyenoordu, igra za mladu holandsku reprezentaciju, a krase ga tehnika, dobar udarac i brzina. Po svemu sudeći, budućnost Uniteda, ali i evropskog nogometa, a uprava Crvenih vragova svakog ljeta uloži barem 100 miliona funti u nove igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.