Ohandza dobio bogatu ponudu

Loše vijesti za Hajduk, odlazi ponajbolji igrač?

Endin Čaušević

Prelazni rok za Hajduk čini se još uvijek nije gotov jer bi u samom finišu mogli ostati bez jednog od najboljih igrača, Francka Ohandze.

Ovaj 26-godišnji napadač već nekoliko sezona igra za splitsku ekipu za koju je do sada odigrao 68 utakmica i postigao je 26 golova. Ipak, čini se da bi u narednim danima Kamerunac mogao promijeniti ekipu.

Prema pisanju tamošnjih medija na adresu Hajduka stigla je ponuda iz Kine za Ohandzu u vrijednosti oko 1,5 miliona eura. No, ono što bi moglo "natjerati" Ohandzu da promijeni klub jeste što će njegova plata u tom slučaju biti osam puta veća.

Ohandza prema sadašnjem ugovoru na Poljudu zarađuje 12 hiljada eura mjesečno, a u slučaju da karijeru nastavi u dalekoj Kini mjesečno će inkasirati čak 100.000 eura. Prelazni rok u Kini završava se 28. februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.