Traži čak 350.000 funti sedmično

De Gea postavio uslov Unitedu, hoće li na kraju ipak ostati?

Edmir Škorić

David De Gea (27) je trenutno, bez ikakve sumnje, najbolji golman u Evropi.

De Gea brani u životnoj formi i spašava Manchester United ove sezone svojim odbranama, pa je bilo i logično da mu Crveni vragovi spreme novi ugovor.

Međutim, Španac je velika želja Real Madrida, koji bi ga već na ljeto kupio, pa se De Gea našao između dvije vatre i nije poznato planira li ostati ili otići.

Sudeći po pisanju otočkih medija, De Gea ima uslov za United prije potpisivanja novog ugovora i naravno isključivo je financijske prirode. Naime, on traži 350.000 funti sedmično, mada je prvobitno bilo objavljeno kako će u novom ugovoru imati 220.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To će značiti da će De Gea ostati samo ako mu se po sezoni plati 18 miliona funti, što zaista djeluje previše za jednog golmana, makar se radilo o De Gei. Ostaje da vidimo hoće li United pristati na De Geine uslove ili će ga prodati Realu.

Također, nije isključeno da De Gea u razgovoru s Mourinhom i klubom prihvati neku manju cifru, a trenutno najplaćeniji u Unitedu je Alexis Sanchez sa 505.000 funti sedmičnom platom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.