Kada 'raketa' krene, niko je ne može zaustaviti

Nezaustavljivi Ronnie pomeo Dinga za titulu na Grand Prixu

Legendarni Ronnie O'Sullivan danas je u velikom finalu Svjetskog Grand Prixa ubjedljivo slavio protiv Dinga Junhuija sa 10:3 i tako prvi put u svojoj karijeri uspio osvojiti četiri rangirajuća turnira u jednoj sezoni.

Iako ima već 42 godine, O'Sullivan je i dalje živa institucija ovog sporta i jednostavno je nedodirljiv kada je raspoložen i kada mu se zaista igra, a rezultati iz ove sezone su potvrda da je u top formi.

O'Sullivan je pobjedom u Guild Hallu u Prestonu postao bogatiji za 100.000 funti, a do trofeja je redom preskakao Milkinsa, Yana, Guodonga i Maguirea.

Ding se dobro držao na startu finalnog meča i rezultat nakon šest odigranih frameova bio je 4:2 za O'Sullivana, koji je potom ubacio u petu brzinu i doslovno pomeo svog rivala za novu titulu, već 32. na rangirajućim turnirima u bogatoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.