Ronnie O'Sullivan preokretom do četvrtfinala World Grand Prixa
Foto: Twitter

Tinejdžerska senzacija ovaj put nije uspjela iznenaditi iskusnog Engleza

Ronnie O'Sullivan preokretom do četvrtfinala World Grand Prixa

Ronnie O'Sullivan je morao pružiti vrhunsku partiju kako bi savladao kineskog tinejdžera Yan Bingtaoa rezultatom 4:3 i izborio plasman u četvrtfinale Grand Prixa.

Iako je mladi Kinez nešto ranije ove sezone razbio O'Sullivana sa 6:1 legendarni Englez je danas u Prestonu bio bolji.

O'Sullivan je sjajno otvorio meč brejkom od 121 poena, ali je Bingtao uzvratio i ubrzo poveo sa 2:1.

Uzvratio je O'Sullivan, ali je Bingtao brejkom od 84 poena ponovo došao do vodstva, pa se činilo da je 18-godišnjak vrlo blizu nove pobjede nad O'Sullivanom, ipak Kinez nije zadržao staloženost u ključnim momentima, pa je ispao iz utrke za prestižnu titulu i nagradu od 100.000 funti.

O'Sullivan je uzvratio skorom od 75 poena, potpuno se vratio u meč, da bi u finalnom frejmu izborio preokret i pobjedu.

Nešto ranije je Mark Selby uspio savladati Jimmyja Robertsona u meču prve runde rezultatom 4:3, pa će njegov naredni protivnik biti Neil Robertson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi