O'Sullivan ostavio Guodonga na nuli, sada čeka protivnika u polufinalu
Foto: Twitter

World Grand Prix

O'Sullivan ostavio Guodonga na nuli, sada čeka protivnika u polufinalu

Nakon što je sinoć poslije preokreta savladao Yanga Bingtaoa sa 4:3 u osmini finala Grand Prixa, večeras je Roonie O'Sullivan u Prestonu "počistio" Xiaoa Guodonga sa 5:0 i došao do plasmana u polufinale turnira.

Silovito je legendarni Englez otvorio večerašnji meč i nakon dva brejka od preko 100 poena (105 i 102) stigao do vodstva od 2:0.

Nije O'Sullivan "smanjivao gas" ni nakon sjajnog otvaranja meča, pa je već u narednom frejmu (101) kompletirao hat-trick brejkova od 100+ poena i poveo sa 3:0.

Kinez večeras nije imao odgovora za raspoloženog O'Sullivana, pa je iskusni Englez nastavio sa sigurnom igrom i nakon još dva brejka lagano "pomeo" svog protivnika sa 5:0.

Ronnie O'Sullivan će u polufinalu prestižnog turnira odmjeriti snage sa boljim iz duela Murphy - Maguire koji je trenutno u toku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi