Malcolm ide u Bayern

Bayern završava posao, brazilski dragulj dolazi u Minhen

Edmir Škorić

Bayern Minhen pokušava da dovede Malcolma iz Bordeauxa i zasad je na dobrom putu.

Kako javlja Sport Bild, Bayernovi predstavnici su u društvu Malcolmovog agenta razgovarali o mogućem transferu i sve je izvjesnije da će Brazilac potpisati na ljeto za njemačkog prvaka.

Malcolmu se sprema petogodišnji ugovor sa znatno većim primanjima od onih koje ima u Bordeauxu, a prethodno su se za ovog igrača zanimali Arsenal i Tottenham.

Vrijednost 20-godišnjeg Bordeauxovog dragulja procjenjuje se na oko 50 miliona funti. U dresu Bordeauxa ove sezone je odigrao 28 mečeva, postigao je osam golova i sedam ih naštimao, a prije Francuske igrao je u Corinthiansu gdje je i ponikao.

Obzirom da može da igra lijevo i desno na krilnim pozicijama, savršen je za Bayern, koji se polako oprašta od Francka Riberyja i Arjena Robbena, koji neće još dugo biti članovi minhenskog diva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.