Pallotta optužio nekoliko igrača

Monchi na hitnom sastanku u Americi, ali glavna tema nije trener već igrači Rome

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome doživjeli su sinoć poraz na domaćem terenu od velikog rivala Milana koji je na Olimpicu slavio sa 2:0.

Vučica je odigrala jednu od najgorih utakmica u ovoj sezoni, a nakon što je sudija pokazao put prema svlačionici mogli su se čuti zvižduci domaćih navijača. Nakon meča na udaru se najviše našao trener rimskog kluba Eusebio Di Francesco.

Roma je u dosadašnjem dijelu sezone imala nekoliko "kikseva", a javnost u Italiju vjeruje da bi to moglo koštati Di Francesca. Cilj Rome je da ove sezone ponovo izbori plasman u Ligu prvaka, a ukoliko nastave ovako igrati to će na kraju biti jako teško.

Kako pišu mediji u Italiji sportski direktor Rome, Monchi, danas je otputovao u Sjedinjene Američke Države na hitni sastanak s vlasnikom Rome, Jamesom Pallottom. Sastanak će se održati Bostonu, a glavna tema neće biti trener već igrači.

Navodno, predsjednik Rome James Pallotta za loše rezultate ne krivi Di Francesca već igrače. Pallotta je, kako pište Football Italia, optužio nekoliko fudbalera da ne daju svoj maksimum u dresu Rome i da je to najveći razlog loše forme ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.