Povratak otpisanih: Milan srušio Romu na Olimpicu
Navijači Milana ne pamte ovako dobru partiju svog tima na teškom gostovanju kakvo je ono u Rimu.

Cutrone i Calabria za trijumf Rossonera

Povratak otpisanih: Milan srušio Romu na Olimpicu

Milan je večeras konačno nakon dugo vremena ličio na ekipu koja je svojevremeno harala italijanskim i evropskih fudbalom, a to je najbolje osjetila Roma koja je poražena na domaćem terenu sa 2:0 u okviru italijanske Serije A. 

Rossoneri igraju u sjajnoj formi u posljednje vrijeme pod vodstvom Genara Gattusa, a po su potvrili večeras pobjedom u Rimu i povratkom u borbu za Ligu prvaka.

Prvi dio meča nije bio pretjerano zanimljiv i gledatelji nisu vidjeli previše od igre, pa se na odmor otišlo bez golova i većih prilika.

Ipak, drugi dio susreta donio je i dva gola, ali i dosta drugih uzbuđenja. Sve je počelo u 48. minuti kada je Cutrone pogodio nakon asistencije Susa za vodstvo gostiju. Milan je i nakon toga bio opasniji rival na terenu, ali Alisson je čuvao Romu. Ipak, u 74. minuti Nikola Kalinić je bio asistent, a Calabria strijelac i prednost Milana bila je udvostručena.

Do kraja susreta Roma je napadala, a Milan je prijetio iz kotri, ali većih prilika na obje strane nije bilo i susret je završen rezultatom 0:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je sada na 7. poziciji sa 44 osvojena boda, dok je Roma dva mjesta ispod sa šest bodova više. Treba spomenuti i to da je Edin Džeko igrao za domaće od 73. minute susreta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi