Ostaju do ljeta 2019. godine

Young i Blind produžili ugovore sa Manchesterom

Manchester United je obavijestio svoje navijače da su produženi ugovori sa dvojicom fudbalera - Ashleyjom Youngom i Daleyjom Blindom. 

Mnogo se u posljednje vrijeme govorilo o pomenutim fudbalerima koji su imali ugovor do kraja ove sezone, ali Jose Mourinho i uprava kluba su očito bili zadovoljni njima i odlučili su da im produže ugovore do ljeta 2019. godine.

Young (32) je ove sezone postao neizostavni član prve postave kluba sa Old Trafforda i upisao je čak 21 nastup u Premier ligi uz tri u Ligi prvaka. Postigao je ukupno dva gola uz pet asistencija.

S druge strane, Blind (27) ne igra tako često u Premier ligi, pa je do sada upisao samo pet mečeva, ali zato je često na terenu u Ligi prvaka gdje je upisao šest od mogućih sedam mečeva. Osim toga, igrao je tri puta u Carabao Cupu i jednom u FA Cupu. Postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.