Van Gaal nakon dvije godine otkrio: Htio sam dvije velike zvijezde dovesti u Manchester

Do dogovora nije došlo

Van Gaal nakon dvije godine otkrio: Htio sam dvije velike zvijezde dovesti u Manchester

Nekadašnji trener Manchester Uniteda Louis van Gaal otkrio je u razgovoru za Sport Bild da je svojevremeno na Old Trafford htio dovesti dvije vrhunske zvijezde iz Bundeslige, ali da na kraju do dogovora nije došlo.

Van Gaal je Manchester United preuzeo na ljeto 2014. godine nakon završenog Svjetskog prvenstva u Brazilu gdje je zauzeo 3. poziciju sa reprezentacijom Holandije, a na Old Traffordu nije zabilježio posebno dobre rezultate.

Gotovo dvije godine kasnije on je priznao da je malo falilo da dovede dva vrhunska igrača - Matsa Hummelsa i Thomasa Mullera.

"Htio sam da dovedem Hummelsa u Manchester United. Ali, on je u to vrijeme završavao veoma slabu sezonu i odustali smo na kraju. Mogu također potvrditi da smo htjeli i Thomasa Mullera. Ali, nije postojalo ništa što smo u toj situaciji mogli učiniti. FC Bayern nam je jasno dao doznanja da on nije na prodaju", rekao je Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, on se dotakao i Bastiana Schweinsteigera koji je imao jako loš tretman kod Josea Mourinha.

"Schweinsteiger je bio jedan od starijih, ali nije bio previše star. Ipak, njegovo tijelo nije bilo u mogućnosti da se nosi sa velikim naporima Premier lige. Bayern nam ga je prodao kao zdravog i sposobnog igrača, ali u stvarnosti on je dostigao fizički kraj. Ono kako ga je Mourinho tretirao, on nije zaslužio. Šteta što je tako, jer je on igrač poput Luisa Enriquea, Marka van Bommela ili Philippa Lahma, karakter koji uvijek želi da pobijedi", zaključio je Holanđanin.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi