Neki su Bekrićev potpis za Zrinjski predstavljali kao "izdaju", ali sjajnog veznjaka to ne iznenađuje.

Ne želi se osvrtati na komentare

Bekrić: Bit će mi neobično protiv Želje · Intervju

Samir Bekrić je fudbaler koji je dugi niz godina branio boje sarajevskog Željezničara, bio i kapiten kluba sa Grbavice s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti. I to više puta.

Put profesionalnog sportiste je takav da nikada ne znate šta život nosi, pa će tako Bekrić u subotu prvi put igrati u Premijer ligi protiv svog bivšeg kluba. Samir je odnedavno član Zrinjskog za koji je debitovao u prošlom kolu protiv Mladosti, a nada se i nastupu protiv Željezničara.

"Slijedi nam veliki derbi protiv Željezničara i moram reći da će mi biti malo neobično. Ali, profesionalac sam i sada sam u Zrinjskom, kojem sam zahvalan jer je bio stvarno prekorektan prema meni. Želji, naravno, želim sve najbolje", započeo je Bekrić za SportSport.ba, koji nije jedini član Zrinjskog koji je u prošlosti igrao za Plave:

"Da, tu su još Stanić i Jamak... Razgovaram i sa njima pred ovu utakmicu, malo se i šalimo, sve je to sportski. U Zrinjskom nikada ne obraćamo previše pažnju na protivnika, već gledamo sebe. Najbitnije je da mi budemo pravi, ko god bio sa druge strane terena. Utakmica će biti neizvjesna i zaista je teško bilo šta prognozirati, ali znam da će mnogo zavisiti od toga koji će tim bolje ući u utakmicu. U svakom slučaju, sastaju se dvije najbolje ekipe u državi i nadam se da će nas poslužiti i vrijeme, te da će gledaoci uživati".

Bekrićev prelazak u Zrinjski nakon raskida ugovora sa Željezničarom su neki, pomalo senzacionalistički, pokušavali predstaviti kao "izdaju". Ali, Bekrić se ne zamara komentarima i novinarskim naslovima.

"Gledajte, živimo u takvoj državi gdje, nažalost, svako piše šta hoće, a ljudi dosta i izmišljaju. Poslije razlaza sa Željom prolazio sam kroz težak period, a onda se javio Zrinjski. Gospodin Šulenta i trener Slišković su bili i više nego korektni, a Zrinjski je bio moj logičan izbor. To što su neki pisali me ne interesuje, nikada nisam obraćao pažnju na komentare jer ima mnogo zlih, zavidnih i ljubomornih ljudi. Uvijek sam išao poštenim putem, a zato što sam takav možda me Bog i nagradio da igram u četiri države i obezbijedim sebe i svoju porodicu", rekao je Bekrić, te istakao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razlozi mog dolaska u Mostar su isključivo sportske prirode. Ne privlači me igranje za klubove koji se nalaze u sredini tabele i ne bore ni za šta. Volim da se borim za vrh i da osvajam trofeje, a ko gleda sa sportskog aspekta, taj će me i razumjeti".

Samir Bekrić (33) je karijeru počeo u Gradini, odakle je 2007. godine stigao u Željezničar. Tri godine kasnije, zaputio se u Južnu Koreju gdje je nastupao za Incheon, zatim je igrao i u kazahstanskom Tobolu, Mes Kermanu i Fajr Sepasiju iz Irana i Bunyodkor iz Uzbekistana. U međuvremenu se dva puta vraćao na Grbavicu, gdje je proveo i najbolje dane svoje karijere osvojio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine i jedan Kup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.