Filipović u odličnoj formi, nadmašio i Marenzija

Vezni igrač Zrinjskog

Filipović u odličnoj formi, nadmašio i Marenzija

Vezni fudbaler Zrinjskog Miloš Filipović u ovoj sezoni pruža fenomenalne partije.

Filipović trenutno slovi za jednoj od najboljih fudbalera aktuelnog prvaka BiH, a u proteklom kolu protiv Mladosti (2:1) je stigao do svog 12-og pogotka u prvenstvu.

Ovaj srbijanski internacionalac je tako postao prvi vezni igrač Zrinjskog koji je u jednoj premijerligaškoj sezoni stigao do brojke od 12 pogodaka, a rekord je do ove sezone držao Armando Marenzi. On je u sezoni 2002./2003. u 31 utakmici postigao 11 pogodaka, dok je Filipoviću za 12 pogodaka bilo dovoljno 20 utakmica.

Više od 12 pogodaka za Zrinjski u sezoni su postigli samo napadači Krešimir Kordić, Stevo Nikolić, Ivan Lendrić i Zoran Rajović.

Podsjetimo, Filipović je u Zrinjskom od 2015. godine. Prethodno je u karijeri igrao za Drinu i srbijanske klubove Voždovac, BSK Borča, Timok Zaječar...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti