Mnogi su očekivali nešto veću kaznu

FA novčano kaznio Manchester City zbog incidenta protiv Wigana

Endin Čaušević

Manchester City se prije desetak dana oprostio od takmičenja u FA Kupu nakon što je doživio šokantan poraz od trećeligaša Wigana koji je slavio sa 1:0.

Utakmicu Cityja i Wigana obilježilo je nekoliko incidenata koje su većinom izazvali iz kluba s Etihada. Sve je počelo na poluvremenu utakmice kada su se u tunelu sukobili treneri Pep Guardiola i Paul Cook.

Zatim se nastavilo na kraju meča kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren da proslave pobjedu, a Sergio Aguero je pokušao da se fizički suprostavi jednom od njih. Mnogi su očekivali žestoku kaznu za Građane, ali je FA i ovaj put poštedio.

"Manchester City je kažnjen s 50.000 funti zbog propusta u ponašanju igrača ovog kluba nakon utakmice protiv Wigana. Incident se desio u okviru FA Kupa protiv Wigana", saopšteno je iz FA.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.