Bundesliga, 25. kolo

Leipzig i Dortmund podijelili bodove, veliki jubilej Reusa

Leipzig i Borussia Dortmund su na Red Bull Areni odigrali derbi 25. kola Bundeslige, a na kraju je ovaj duel završen podjelom bodova, rezultatom 1:1.

U Leipzigu se mogao gledati dosta zanimljiv susret od samog početka, a prvi su zaprijetili domaći i to preko Wernera u 9. minuti susreta. Ipak, njegov šut je sjajno odbranio golman Milionera Burki.

Potom se istakao i golman domaćih Gulacsi koji je minutu kasnije odlično intervenisao prilikom pokušaja Batshuayija.

Michy Batshuayi je u 16. minuti zatresao mrežu Leipziga, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Milionerima će biti poništen još jedan gol pošto je i Marco Reus u 26. minuti bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tri minuta kasnije domaći stižu do prednosti. Keita je poslao odličnu loptu u prostor, a Augustin pogodio za vodstvo Leipziga od 1:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, dosta brzo Milioneri dolaze do poravnanja. Igrala se 38. minuta kada je Dahoud odlično proigrao Reusa koji pogađa za 1:1 i postiže svoj 150. gol u karijeri.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto mirniji tempo susreta. Dobru šansu za gol je imao fudbaler Leipziga Marcel Sabitzer u 62. minuti, ali je njegov odarac iz odlične pozicije izblokiran. Pokušao je i Bruma u finišu susreta, ali je nakon odličnog prodora šutirao pored gola. Na kraju je ovaj derbi završen rezultatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.