Borussijino čudo od djeteta, ali postavlja se staro pitanje: Koliko stvarno ima godina?

To niko ne zna

Borussijino čudo od djeteta, ali postavlja se staro pitanje: Koliko stvarno ima godina?

Edmir Škorić

Borussia Dortmund slovi za klub s najstrastvenijim navijačima, prelijepim stadionom i - talentima.

Ako neko zna da napravi igrača ili da pronađe kvalitetnog talenta, onda je to definitivno Borussia, koja je iznjedrila desetine zvijezda evropskog nogometa. Da ne nabrajamo, znate koliko njih je samo u Bayern otišlo...

A čini se da će i u budućnosti biti profita od dragulja. Kamerunac Youssoufa Moukoko ima samo 13 godina, a već mu se planira velika igračka karijera i najveći klubovi.

Trenutno igra za kadetski tim Borussije, ali ne igra tek onako. Naprotiv, on je u 16 mečeva ove sezone ostvario 14 pobjeda uz dva remija i postigao je 30 golova. Prošlog vikenda je postigao hat-trick protiv Hombruch SV-a.

Naravno, dobra stara sumnja kada su u pitanju igrači afričkog podrijetla. Koliko zapravo Youssoufa ima godina? Ne izgleda kao da ima samo 13...

"Možda je u stvarnosti jednu ili dvije godine stariji, ali sigurno nema 17. Za njega je to veoma teško, dječak ne vara, ali ga optužuju", rekao je menadžer mladog tima Dortmunđana Timo Preus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"ima 12 godina. To je činjenica i u to nema sumnje. Neki mediji pišu stvarno ružne stvari. On na sportski način pripada našoj U-17 ekipi i zato je tu", kazao je Dortmundov bivši igrač Lars Ricken prije godinu dana.

Moukoko je nastupao za omladinsku selekciju Njemačke i predviđa mu se jedna bogata karijera, ali još će da se načeka do prvog profi ugovora. Barem ako je istina da ima 13 godina.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti