Adnan Örnek uživa veliko povjerenje gazde, Aydina Olguna, koji želi svoga trenera na klupi Zeničana Foto:haberturk.com

Ko će naslijediti Slavena Musu?

Adnan Örnek i Boris Pavić najozbiljniji kandidati za klupu Čelika

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik nakon poraza od Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 0:3 sporazumno se, kako je SportSport.ba prvi i pisao, razišao sa Slavenom Musom. 

Zeničani su u nedjelju pregovarali s Darkom Vojvodićem, ali ovaj stručnjak je "namjerno" postavio visoke uvjete da bi to rukovodstvo Čelika odbilo, jer Vojvodić nema baš dobru prošlost kada je u pitanju klub s Bilinog polja, čega je i on svjestan, tako da je on i zvanično otpao iz utrke za trenera Zeničana.

Kako saznaje SportSport.ba dvojica trenera su u trci za nasljednika Slavena Muse. Glavni investitor Aydin Olgun želi na mjesto trenera dovesti svog stručnjaka iz Turske, Adnana Örneka bivšeg trenera i koordinatora za mlade turskog Bursaspora. Ipak ljudi kojima je Olgun povjerio vođenje kluba ipak su za trenera, koji poznaje Premijer ligu i situaciju u i oko Čelika.

Taj stručnjak je svakako Boris Pavić, koji je Čelik dva puta ostavio u Premijer ligi, te je predvodio klub kada niko nije htio da ga vodi. Pavić će prema saznanjima našeg portala u srijedu doći u Sarajevu, gdje će prije utakmice Željezničara i Čelika na Grbavici obaviti razgovore s ljudima iz Čelika, oko njegovog eventualnog trećeg povratka na Bilino polje.

Dok se ne riješi pitanje novog šefa struke, treninge vodi trojac Jasmin Džidić, Asim Hrnjić i Nijaz Hrustanović, koji će vjerovatno i predvoditi ekipu na teškom gostovanju kod Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti