Čelik ostao bez trenera golmana
Brašnić je na Bilinom polju radio dobar posao kada su u pitanju čuvari mreže

Brašnić napustio Bilino polje

Čelik ostao bez trenera golmana

D. Kurbegović, foto: ...

Nogometaši Čelika danas u 15 sati imaju trening, koji će voditi dvojac Jasmin Džidić i Asim Hrnjić. Još se čeka rasplet situacije oko šefa struke, a još nema informacija ko će naslijediti Slavena Musu na klupi Zeničana.

Nakon poraza od Mladosti, Čelik je ostao i bez trenera golmana. Goran Brašnić neće više biti trener čuvara mreže NK Čelik, što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Kao što znate ja sam trener golmana u juniorskoj reprezentaciji i ubrzo imamo Elitni krug kvalifikacija i prije sam nekoliko puta odsustvovao, a nije ni pošteno da se stalno mijenjaju treneri u Čeliku, a ja da ostajem nema smisla. Sve se nekako poklopilo zadnjih dana, od privatnih obaveza do reprezentacije, tako da sam izabrao najbolje rješenje. Ljudima u klubu nemam šta zamjeriti, sa svima sam imao korektnu saradnju, nadam se da će Čelik uprkos velikim problemima ostati u ligi", kazao je Brašnić.

Goran Brašnić prošlog ljeta imenovan je za trenera golmana NK Čelik, te je na Bilinom polju odradio dobar posao, budući da je Matej Marković dogurao do mlade reprezentacije, a i rezervni golman Fikret Karajbić je imao nekoliko dobrih nastupa u par utakmica, kada je Marković bio povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne zna se ko će zamijeniti Brašnića na klupi Zeničana, a trenutno u Zenici imaju trojica trenera koji su zaduženi za golmane. Almir Tolja je trenutno slobodan, Nijaz Hrustanović je trener pionira Čelika, dok je Ismar Pojskić trener golmana u Rudaru iz Kaknja. Ko će zamijeniti Brašnića biće poznato u narednim danima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi