Čelik na Grbavici bez Salčinovića i Đelmića
Zeničani bez dvojice standardnih igrača na megdan Željezničaru

Zeničani oslabljeni protiv Željezničara

Čelik na Grbavici bez Salčinovića i Đelmića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon dva poraza od Goška i Mladosti nalaze se u teškoj situaciji, te će im trebati pravo čudo da ove sezone izbore opstanak u Premijer ligi.

Još se ne zna ko će voditi ekipu u srijedu na Grbavici. Zeničani su u potrazi za trenerom, ali još nisu pronašli pravo rješenje.

Najozbiljniji kandidat bio je Darko Vojvodić, ali on je postavio visoku cijenu i tako otpao u utrci za nasljednika Slavena Muse. Navijači priželjkuju povratak Borisa Pavića, koji je Čelik dva puta ostavljao u Premijer ligi, ali investitori iz Turske ne žele ovog trenera na klupi Čelika jer je nedavno tužio klub za novac koji je pošteno zaradio u klubu. To se nije svidjelo ljudima koji trenutno vode klub, tako da su male šanse da trener iz Sinja po treći put sjedne na klupu crno-crveni.

Čelik nakon dva poraza u naredna dva kola ima gostovanje Željezničaru u srijedu, te u subotu u Banjaluci. Zeničani će na Grbavici nastupiti bez dvojice standardnih igrača. Fenan Salčinović protiv Mladosti je dobio treći žuti karton, dok je Ognjen Đelmić povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo jesenas je Željezničar slavio na Bilinom polju rezultatom 3:0, a posljednji duel Željezničara i Čelika na Grbavici prošle sezone je okončan minimalnom pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shekibog
Gradonacelnik,..nas dozivotni gradonacelnik je rekao svoje.Druga liga prvo pa onda cemo nesto smisliti.Mozda se starta iz zadnje lige da se ozdravi kao klub.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi