Zbog žutih kartona

Edin Džeko preskače utakmicu u petak

Napadač Rome i reprezentacije BiH Edin Džeko neće konkurisati za meč protiv Torina koji se igra u petak.

Razlog zbog kojeg Džeko neće igrati protiv Torina je suspenzija zbog žuth kartona. Naš napadač je u susretu sa Napolijem dobio javnu opomenu u 86. minuti, a to je bio njegov peti žuti karton ove sezone u Seriji A.

Džekino mjesto u vrhu napada protiv Torina će zauzeti Schick, koji ove sezone još uvijek nije postigao niti jedan gol u Seriji A.

Roma će sredinom naredne sedmice igrati možda i najvažniju utakmicu sezone protiv Šahtara, a dobra stvar za Eusebija Di Francesca je što će Edin Džeko potpuno odmoran dočekati meč sa ukrajinskim prvakom u 1/8 finala Lige prvaka.

Meč Rome i Torina igra se u petak s početkom u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.