Dosta vam je dosadnih dresova? Onda su ova "remek-djela" rješenje
Foto: Instagram

Zbog svog dizajnerskog umijeća Feeney-Thompson je dobio posao i u EA Sportsu

Dosta vam je dosadnih dresova? Onda su ova "remek-djela" rješenje

Marlon Feeney-Thompson je više nego po svom pravom imenu poznatiji pod svojim Instagram pseudonimom SETTPACE. Radi se o mladom grafičkom dizajneru koji spajajući luksuzne modne marke poput Versacea i "uličnu" modu sa fudbalskim dersovima pravi svojevrsna remek-djela

Zbog svog dizajnerskog umijeća Feeney-Thompson je dobio posao i u kompaniji EA Sports, te već neko vrijeme radi na "ušminkavanju" dresova za popularnu fudbalsku video igricu FIFA 18.

Ovaj britanski dizajner svojim inovativnim kreacijama želi promijeniti "pejzaž" svjetskog fudbala i svojim otkačenim dresovima najvažniju sporednu stvar na svijetu učiniti još interesantnijom.

Feeney-Thompson vjeruje da bi vodeći svjetski klubovi trebali prihvatiti urbani modni stil kako bi zadržali korak za aktuelnim trendovima.

"Na početku je to sve bio samo hobi. Želio sam raditi nešto za Instagram i na taj način privući pažnju ljudi. Počeo sam kao obični grafički dizajner, ali nema toliko posla u toj branši, pa sam odlučio dizajnirati fudbalske dresove", izjavio je Feeney-Thompson, pa dodao:

"Ljudi vole fudbal, pa sam odlučio potražiti na Instagramu ko se još bavi dizajnom dresova, ali našao sam samo ljude koji rade uobičajene koncepte... Ali ja sam želio raditi nešto potpuno drugačije, nešto čega se još niko nije sjetio".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi