Menadžer Cityja priznaje

Guardiola: Nismo nivo Barcelone

Edmir Škorić

Koliko god Manchester City ove sezone bio dobar, Pep Guardiola ne da da se njegov klub stavlja u isti koš s bivšim klubom Barcelonom.

Guardiolin City praktično je osvojio naslov prvaka Engleske, čeka se još zvanična potvrda, osvojio je i trofej Liga kupa, a igrat će i četvrtfinale Lige prvaka jer je deklasirao Basel s 4:0 u prvom meču osmine finala.

"Nismo na istom nivou kao Barcelona. Pošto su veoma različiti igrači, ovi igrači nemaju toliko iskustva i trofeja, a Barca je dominirala u posljednjoj deceniji s različitim trenerima i igračima. Mi smo tek osvojili naš prvi trofej. Moramo biti tu gdje jesmo duži niz godina da bismo se uporedili s Barcom", otvoreno kaže Guardiola pred sutrašnji revanš protiv Basela na Etihadu.

"Iako smo slavili s 4:0 u gostima, moramo da ostanemo fokusirani na meč protiuv Basela i to je ono što je sada važno. U Ligi prvaka su mečevi uvijek posebni. Znate da se u nogometu sve može dogoditi, morate biti oprezni. Oni mogu zabiti brza dva gola, pa onda...", oprezan je Guardiola.

Veznjak Cityja Ilkay Gundogan je također govorio na presici i kazao je da "još nismo nivo Barce, Reala ili Bayerna, ali trudimo se to da budemo", zaključio je Nijemac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.