Postoji nešto po čemu su Zvezda i Dinamo bolji od Manchester Cityja

Zanimljiv statistički podatak

Postoji nešto po čemu su Zvezda i Dinamo bolji od Manchester Cityja

Manchester City je pod vodstvom Pepa Guardiole izrastao u ekipu koje se plaše svi u Engleskoj, ali i u Evropi. Građani imaju 18 bodova više od prvog pratioca u Premier ligi i doslovno se poigravaju sa svim svojim protivnicima, pa čak i ekipama koje bi im trebali biti rivali.

Osim toga, Građani prednjače u gotovo svim mogućim statistikama, kako običnim tako i onim naprednima, ali ima nešto u čemu su slabiji od Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama.

Agencija CIES Football Observatory analizirala je sve ekipe u Europi i napravila odnos upućenih udaraca na protivnički gol unutar šesnaesterca s brojem udaraca na vlastiti gol unutar vlastitog šesnaesterca, te ga izrazila omjerom.

City je imao 290 udaraca na protivnički gol i po tome je najbolji u Evropi, ali su im i protivnici uputili čak 101 udarac. Po tome, Građani zauzimaju tek šesto mjesto u Evropi sa omjerom 290:101, što znači da na svaki protivnički udarac na gol, City uputi 2,87 na njihov gol.

Na prvom mjestu je Porto sa omjerom 258:68 (3,79), a na drugom Ludogorec (3,66). Treće mjesto zauzima Crvena zvezda (263:73), četvrto Napoli (258:88), a peto Dinamo Zagreb (191:66).

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi