Obavijestio čelnike kluba

Enver Marić zatražio izuzeće iz NO FK Velež

Samir Mlaćo

Enver Marić, legenda FK Velež, zatražio je izuzeće iz Nadzornog odbora mostarskog kluba, a kao razlog naveo je probleme sa zdravljem zbog kojih većinu svog vremena provodi u Berlinu. 

FK Velež je na svojoj zvaničnoj stranici prenio u cijelosti pismo Marića.

"Poštovani, zbog privatnih i zdrastvenih razloga većinu svog vremena provodim u Berlinu. U Mostaru provodim sve manje vremena, te Vas obavještavam da nisam više u mogućnosti da budem član Nadzornog odbora FK Velež. Velež je Klub moje mladosti, u kojem sam proveo najljepše godine života i gdje sam stasao i kao sportista i kao čovjek. Uvijek i u svakoj prilici za časni dres Veleža davao sam i posljednji atom snage. Funkciju člana Nadzornog odbora primio sam sa poštovanjem i vjerom da ću, zajedno sa mojim prijateljima Duškom Bajevićem i Džemalom Hadžiabdićem, pomoći Veležu da se opet vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je u vrh bh. fudbala.

Nažalost, zbog gore već navedenih razloga nisam više u stanju da obavljam funkciju u NO, te Vas molim da razumijete moje razloge i prihvatite ostavku, i o tome obavjestite javnost i navijače.
Ja ću uvijek biti Veležovac, kakav sam bio i kao igrač, direktor i trener. Istinski ću se radovati svim njegovim uspjesima i ponovnom povratku u Premijer ligu BiH. S poštovanjem !“

FK Velež Mostar, imajući u vidu navedene razloge Envera Marića i ogromnog poštovanja prema legendarnom golmanu, prihvata zahtjev za izuzećem iz Nadzornog odbora.
"Ovom prilikom našem Mari se zahvaljujemo na dosadašnjem angažmanu i velikoj podršci u proteklom periodu, te želimo puno zdravlja i da zajedno slavimo uspjehe našeg Veleža u budućnosti", istakli su iz redova Rođenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti