Foto: EPA

Bira između velikana

Ponude koje ima Alaba se ne odbijaju

Midhat Šljivak

Austrijski fudbaler David Alaba (25) odlučio je potražiti nove izazove u karijeri.

Najavio je sjajni fudbaler mogućnost odlaska iz redova minhenskog Bayerna, a karijeru će vjerovatno nastaviti u španskoj La Ligi.

Interes za njegove usluge pokazuju veliki rivali Real Madrid i Barcelona i ova dva tima vode veliku bitku za njegov potpis. Ponude ovih timove rijetko ko odbije, jer se one ne odbijaju i dolaze jednom u životu.

Alaba će o novom timu odlučiti nakon što završi sezonu u Bayernu. Navodno, Real za sada ima blagu prednost u odnosu na Katalonce, ali odluka još uvijek nije donijeta.

Tako će Austrijanac napustiti Bavarce nakon deset godina. Još kao dječak je 2008. godine stigao iz bečke Austrije, a odigrao je gotovo 300 utakmica i postigao je 25 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.