Mundo Deportivo: Neymar zatražio povratak u Barcelonu
Brazilac je postao najskuplji fudbaler u historiji proteklog ljeta (Foto: EPA)

Kaje se zbog odlaska

Mundo Deportivo: Neymar zatražio povratak u Barcelonu

Midhat Šljivak

Iz Barcelone jutros stiže senzacionalna vijest. Brazilac Neymar, koji je prošlog ljeta u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura pojačao PSG, zatražio je povratak na Nou Camp.

Kako navodi katalonski dnevnik Mundo Deportivo, Neymar je zatražio od uprave i igrača bivšeg kluba da se vrati u tim. Priznao je da je pogriješio i želi se na Nou Camp vratiti u ljeto 2019. godine.

Izvor Mundo Deportiva tvrdi da se Neymar kaje što je insistirao na izlasku iz Messijeve sjene, navodno ga je zaslijepio novac i pogriješio je u procjenu da će odlaskom postati bolji igrač.

Također, smeta mu kvalitet nogometa u Ligue 1. Smatra je nekvalitetnom i žali se na konstantne brutalne prekršaje koje je doživio.

Neymar bi dakle rado u Barcelonu, ali za sada ga klub nema namjeru vraćati. Izdaja je bila ogromna, a trenutno se između dvije strane vodi proces na sudu zbog kršenja stavi u ugovoru.

U redovima katalonskog velikana smatraju da se Neymar ovim zahtjevima "pere" pred navijačima jer mu je to taktika za prelazak u Real Madrid koju bi opravdao riječima "želio sam u Barcelonu, niste me htjeli i otišao sam gdje me žele".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac je u ovoj sezoni postigao 29 golova uz 19 asistencija u 30 odigranih mečeva, ali je sezonu završio zbog povrede stopala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi