Devetorica fudbalera Barcelone na doping testu
Foto: EPA

Pred susret sa Malagom

Devetorica fudbalera Barcelone na doping testu

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone nezaustavljivo juriša ka tituli prvaka Španije, a s obzirom na to da su finalisti Kupa, te učesnici Lige prvaka, Katalonci bi ove sezone mogli do trostruke krune.

Tim Ernesta Valverdea igra zaista sjajno. Teško je naći utakmicu u kojoj su potpuno podbacili i sve su prilike da će se igrači radovati novim trofejima.

Međutim, mir u ekipi jučer je prekinula antidoping kontrola. Čak devetorica fudbalera katalonskog velikana testirana su na nedozvoljena sredstva pred put u Malagu gdje Barca tokom vikenda igra meč La Lige.

Sergio Busquets, Paulinho, Jordi Alba, Lucas Digne, Gerard Pique, Andre Gomes, Ter Stegen, Thomas Vermaelen i Andres Iniesta dali su uzroke urina i krvi i rezultati testiranja će uskoro biti poznati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Meč Malage i Barcelone na rasporedu je sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi