Defanzivac produžio ugovor

Bavarac još dugo: Kimmich u Bayernu do 2023. godine · Zvanično

Bayern je putem zvanične stranice saopštio da je njemački fudbaler Joshua Kimmich produžio ugovor.

Prethodni ugovor ovom 23-godišnjem fudbaleru je važio do 2020. godine, a nakon kraćih pregovora saradnja između Kimmicha i Bayerna je produžena za još tri godine.

"Veoma sam sretan što sam ranije produžio ugovor. Ovo pokazuje da klub ima puno povjerenje u mene i da me vide kao važan faktor za dugogodišnji uspjeh Bayerna. To me čini veoma ponosnim", rekao je Kimmich.

Kimmich je u minhenski klub stigao 2015. godine iz Leipziga kao predviđeni nasljednik Philippa Lahma. Od tada je u dresu Bayerna odigrao 109 utakmica i pritom postigao 13 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ujedno je i standardni član "A" reprezentacije Njemačke.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.