Ishod se zna?

Slijedi duel Dinama i Lokomotive: "Ne smijem komentarisati treninge"

Edmir Škorić

Hrvatske kolege posvetile su posebnu pažnju nadolazećem susretu Dinama i Lokomotive.

U 25. kolu HNL-a na Maksimiru igraju brat i sestra, Dinamo i Lokomotiva. Godinama unazad je ova utakmica pod posebnom lupom jer zbog povezanosti ova dva kluba neki se rezultati čine sumnjivim, pa je tako bilo i velikih prelaza i neobičnih preokreta...

U 27 utakmica Dinamo je slavio 26 puta protiv Lokomotiva, a jedini remi se dogodio krajem aprila 2014. godine kada Modrima bodovi nisu ništa ni značili.

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić je svojim izjavama u prošlosti najbolje opisao o kakvom meču je riječ.

"Prema ugovori koji imam s HRT-om, nemam obavezu da komentarišem treninge. Lokomotiva je godinama u vrhu hrvatskog nogometa i svakog je pobijedila, osim Dinama. Svi osim Lokomotive dobijaju Dinamo i pametnom je to dosta", kazao je ranije Jeličić, a još ranije je, prenosi Tportal.hr njegovu izjavu, rekao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Moja ljubav prema nogometu ne dozvoljava mi da komentarišem taj nogometni incest i žao m ije svih koji to moraju gledati".

Stoga, ako se pitate ko će dobiti u meču Dinama i Lokomotive, naš odgovor bi bio... Ma, zapravo, hajde da ne trčimo pred rudu. Sve će se samo reći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.