Liga za opstnak, 1. kolo

Minimalna pobjeda Mladosti protiv Viteza

M. Šljivak

Mladost je u 1. kolu Lige za opstanak pobijedila ekipu Vitez sa 1:0.

Prvo poluvrijeme utakmice u Doboju kod Kaknja nije ponudilo mnogo. Istina, igralo se otvoreno sa obje strane, ali izglednih šansi nije bilo.

Vitežani, kojima je svaku bod bitan u borbi za opstanak, bili su za nijansu aktivniji tim. Međutim, i pored nekoliko solidnih pokušaja golova nije bilo i na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

Mladost u 55. minuti meča dolazi do vodstva. Neopreznost odbrane gostiju koristi Haris Dilaver, te pogađa za prednost od 1:0.

Nakon toga Vitez je pokušao da dođe barem do boda. Međutim, u tome nisu uspjeli. Šansi je bilo i na kraju je domaći tim stigao do minimalne pobjede.

Liga za opstanak, 1. kolo:

Mladost - Vitez 1:0 (Dilaver 55')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Arežina, Čomor, Diallo, Šećerović, Karahmet, Dilaver, Mujagić.

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Hadžanović, Babić, Ćosić, Vrhovac, Bojo, Rizvanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.